Hirdetés

A jövő év 8 legfontosabb autója



|

Bemutatunk 8 olyan autót, amelyek 2015-ben fontos szerepet tölthetnek be a piacon.

Hirdetés

Minden évben vannak olyan dobások az autóiparban, amelyek vagy nagy mennyiségű eladások produkálnak vagy hamar kivívják a vásárlók elismerését. Mutatunk nyolc olyat a jövő évi autók közül, amelyek esélyesek a hatalmas sikerre. 

Hirdetés

 

2016 Ford Shelby GT350 Mustang

Az idei LA Auto Show sztárja már nem olyan retró külsővel csábít, mint a kifutó generáció, de azért most is a teljesítmény lett a hangsúlyos. A Shelby GT350 a Mustang 1965-ös örökségét folytatja, ezúttal egy 5,2 literes V8-assal. A több mint 500 lóerős motorhoz egy 6-sebességes kézi váltó jár, a Ford ezen felül a felfüggesztést is felújította picit. 

 

Amerikai erő

 

2016 Mazda MX-5 (Miata)

A Mazda MX-5 az elmúlt 25 évben töretlen népszerűségnek örvendett, kevés ilyen autó létezik ugyanis, ami viszonylag olcsón ekkora nagy élvezetet nyújt. Az új MX-5 az LA Auto Shown debütált, tökéletes, 50:50 arányú súlyelosztással. A négyhengeres, 2 literes motort alulra helyezték a még nagyobb móka érdekében, és természetesen 6-sebességes kézi váltót adnak hozzá. Azt nem tudni, milyen erős lesz a motor, de a Mazda 3-ból és a CX-5-ből kiindulva legalább 155. 

 

Az előd után nem könnyű a dolga

 

2016 BMW X5 M

Úgy tűnik a piac nem unja a behemót SUV-kat. A BMW emiatt is készül az új X5 M-mel, amely elég extrém jelenség az utakon. Az ikerturbós, 4,4 literes V8-as 567 lóerőre képes, ami gyorsulásban négy másodpercet jelent százig még egy ekkora bódénál is. Belül pont olyan tágas és kényelmes, mint egy sima X5, azonban az erőnek ára is van. Egy X5 M körülbelül 100 000 dollárba kerül. 

 

Road presence, az van
 

2016 VW Golf R Sportwagen

Az igazán jó sportautók között szinte már olcsónak számít a Volkswagen sportszedánja, a Golf R Sportwagen. Tulajdonképpen a Golf R kombi kiadásáról van szó, amibe egy turbós, négyhengeres, 2 literes benzinmotor került, körülbelül 300 lóerővel és DSG váltóval, összkerékmeghajtással. Nem csak gyors, de a nagy csomagtartónak hála még praktikus is. 

 

Valami, amibe pakolni is lehet

 

Bentley Grand Convertible

A Bentley újdonsága egyelőre csak koncepció, de jó eséllyel hamarosan sok gazdag szaladgál majd ilyennel. A nagyjából félmillió dolláros Grand Convertible-be a Bentley 6,75 literes V8-asa került, ami 530 lóerőt produkál. Természetesen a luxus van ezúttal is az előtérben, így a beltér minden egyes centijét bőr borítja. 

 

Sokan lecsapnának rá
 

Mercedes-Maybach S600

A Mercedes-Maybach S600-as szedán kifejezetten a csúcsgazdagok és a nagy vezetők autója. Az utasok inkább egy magánrepülőn érezhetik magukat, mintsem egy autóban. A pezsgő, a hűthető-fűthető pohártartó és a melegíthető lábtartó így természetes tartozékok. A Mercedes S osztálytól 20,6 centiméterrel hosszabb autóba a németek 523 lovas biturbós V-12-ese került, így nem csak extrém mértékben prémium, de nagyon gyors is lesz ez a luxusszedán. 

 

Luxusban is prémium
 

2016 Toyota Mirai

A Toyota a jövőt szeretné az utakra tenni, négy keréken, hidrogénnel. Amerikában nagyjából egy év múlva már el is startolt a Mirai. Az üzemanyagcellás autó 153 lóerős, és 9 másodperc alatt van 100-on. Egy tank hidrogénnel 300 mérföldes hatótávot ígérnek, 5 perces újratöltéssel. Belülről a Mirai a Prius luxusverziójának tűnik, azonban nem emiatt, hanem a jövőbemutató technológiájáért kérnek el majd érte a kezdetekben 57 500 dollárt. 

 

Vajon tényleg ez a jövő?

 

2015 Volvo V60 Cross Country

A Volvo V60 Cross Country gyakorlatilag egy sportosabb kiadása a V70 Cross Countrynak. Ami azt illeti, több alkatrész át is került a V60 Cross Country futóművébe, amely természetesen lejtmenetvezérlést és összkerekes hajtást is kapott, hogy ne csak divatból szeresse az akadályokat. A V60-nak a Volvo az Audi Allroadjait akarja megszorongatni, ezért pedig alig több mint 41 000 dolláros árat adtak az alapmodellnek. Az öthengeres, 250 lóerős motorhoz 6-sebességes automata váltót raktak, így erőben felülmúlták az Audit, váltóban pedig alul (legalábbis a fokozatok számát tekintve). 

 

Nem csak vicc a Cross Country kifejezés

 

Ti milyen autót vennétek jövőre?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.