Hirdetés

A Mercedesnél emberek veszik el a robotok munkáját



|

A luxuskategóriában még mindig kifizetődőbb humán munkaerőt alkalmazni.

Hirdetés

Általános félelem, hogy a robotok hamarosan teljesen elveszik az emberek munkáját, s nyilván van is alapja a feltételezéseknek. Akadnak azonban olyan területek, ahol a humán erőforrás még mindig hatékonyabban teljesít, kiemelten igaz ez, ha nem szimpla sorozatgyártásról van szó. A Mercedes-Benz éppen ezért döntött úgy, hogy gépeinek egy részét újra emberekre cseréli.

Hirdetés

Az S-osztály luxusautóinál a megrendelők számos egyedi opció és megoldás közül választhatnak, amivel a robotok már kissé nehezebben boldogulnak. Nem is arról van szó, hogy ne végeznék el megfelelő hatékonysággal a munkát, inkább az átállításuk egyik folyamatról egy másikra emészt fel túl sok időt.

A Mercedes-Benz szerint azzal a lépéssel, hogy gépeik egy részét ismét alkalmazottak helyettesítik, nemcsak pénzt spórolnak, hanem a jövőnket is kiszámíthatóbbá teszik. Úgy tűnik, hogy az első alkatrésztől az utolsóig kézzel összerakott AMG motorok után újabb területen biztosított az emberek munkája, a példát pedig több luxusautókban utazó gyártó is követheti a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.