Hirdetés

A mobilipart is letaglózták a japán földrengések



|

A Sony két gyárát is érintette a katasztrófa, amit még az Apple is megérezhet.

Hirdetés

Három nap alatt 388 földrengést regisztráltak Japán területén, ezek között pedig a Richter-skála szerint 7,3-as és 7,1-es erősségűek is voltak. A katasztrófában jelen állás szerint 41 ember vesztette életét, s a szigetország egyes részei is teljesen lebénultak. Most kiderült, hogyan érintette mindez a nagy technológiai cégek helyi egységeit.

Hirdetés

A Sony bejelentette, hogy ideiglenesen kénytelenek voltak bezárni Kumamoto és Nagaszaki prefektúrákban található gyáraikat. Az üzemekben okostelefonok kameráiban használt szenzorokat készítettek, hosszabb távú leállásuk pedig az egész iparra érezhető hatással lehet. Április 18-án, hétfőn szolgálnak majd friss helyzetjelentéssel, ha ekkor sem folytatódhat a termelés, akkor az is előfordulhat, hogy az Apple sem tud egy ideig mobilokat gyártani.

A földrengés a helyi autógyártóknak is betette a kaput, a Toyota, a Honda, a Nissan és a Mitshubishi is leállította a munkavégzést egyes üzemeiben. A természeti katasztrófa által sújtott Kumamoto prefektúra a japán GDP 1,1 százalékát adta, s még mindig messze áll attól, hogy visszaállhasson az élet normális körforgása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.