Hirdetés

A Panasonic húzza ki a Teslát a pácból



|

Felgyorsítják a Gigafactory beruházásait, hogy tartani tudják a megrendelésekkel a lépést.

Hirdetés

A Tesla nehéz helyzetbe került a Model 3-mal kapcsolatban, amelyre rengeteg megrendelés érkezett. Egyedül nem tudja tartani az iramot a vállalat. 

Hirdetés

A Panasonic azonban a segítségére van, és 1,6 milliárd dollárt fektet a Gigafactory gyárüzembe, amely az elektromos autók akkumulátorait termeli majd. 

A Panasonic elárulta, hogy mindent megtesznek a beruházások felgyorsítása érdekében, ha a Teslának hamarabb kell elérnie a gyártási céljait. Az évi 500 000 autót ugyanis már nem 2020-ra kell legyártsák, hanem 2018-ra. 

A japán vállalat szeretné, ha jól járna az üzlettel, és azért kapcsolt rá, mert nem akarja késleltetni a Tesla terveit. 

A Panasonic lelkesedése kicsit sem meglepő. Az óriás hatalmas nyereséget szerezne a Model 3 eladásaiból, ami fontos, mert stratégiai váltás kezdődött a cégnél. Igyekeznek csökkenteni a függőséget a fogyasztói elektronikai termékekkel szemben, mint például a mobiltelefonok - ezek ugyanis nem termeltek elég nagy profitot, illetve ingadozó piacot jelentenek. 

Az autóiparra váltva a cég nagyobb nyereségre és stabilitásra számíthat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.