Hirdetés

A Porsche nem osztja meg a titkait a Google-lel



|

A gyártó szerint üzleti titkokat leplezhetne le az Android Auto.

Hirdetés

Forró helyzetben találta magát a Motor Trend magazin, sikerült egy kisebb botrányt kirobbantania. A kiadvány nemrég megjelentetett egy cikket a 2017-es évjáratú Porsche 911-ről, amelyben azt állította, hogy a Volkswagen Audi Grouphoz tartozó autógyártó üzleti okból nem fogja használni benne az Android Auto infotainment rendszert, helyette a rivális Apple CarPlay lesz benne. A cégcsoport korábban elkötelezte magát a Google termékének használata mellett, ez adja az ügy furcsaságát.

Hirdetés


A Motor Trend cikke alapján a Porsche kifogásolta, hogy az Android Auto használata előtt kötelezően aláírandó szerződés szerint a Google rengeteg információt kívánt kiszivattyúzni az infotainment rendszeren keresztül. Példaként az autó sebességét, a gázpedál állását, a hűtőfolyadék és olaj hőmérsékletét, a motor pontos típusát hozta fel a kiadvány. A magazin írójának és az autógyártó egyik képviselőjének állítólagos háttérbeszélgetése alapján a Porsche úgy gondolja, hogy a kérdéses adatok fényt deríthetnek a vállalat "titkos receptjére", az autó vezetését különlegessé tevő faktorokra.


Hírünk írásáig a Porsche nem reagált a cikkben elhangzott állításokra, azonban a Google kénytelen volt. A közlemény szerint a keresőcég nagyon fontosnak tartja a magánszféra védelmét. Valójában nem gyűjti be a fentebb említett adatok mindegyikét, továbbá csak akkor kap adatokat a járművek tulajdonosaitól, ha azok a vezetési élményük javítása érdekében tudatosan és önkéntesen beleegyeznek az adatmegosztásba.


Arra nem tért ki a Google sajtóosztálya, hogy ennek ismeretében a Porsche vajon miért nem kívánja használni az Android Auto rendszert, azonban ettől még igaz lehet, hogy üzleti titkok védelme áll a háttérben. Pontos listát nem kaptunk azon adatokról, amelyeket a sofőrök önkéntesen megoszthatnak a Google-lel.


(Forrás: NextPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.