Hirdetés

A Samsung kezébe kerül a Harman



|

A dél-koreaiak 8 milliárd dollárt fizetnek a vállalatért.

Hirdetés

A kigyulladó mobilokon túl akad még egy súlyos problémája a Samsungnak: nincs jelen az autóiparban. A gondot most huszárvágással kívánja orvosolni a vállalat, hétfőn bejelentette a Harman International Industries felvásárlását, 8 milliárd dollár hajlandó kifizetni az Egyesült Államokban székelő vállalatért. Messze ez lesz a Samsung eddigi legdrágább akvizíciója, az előző rekordot 1996-ban állította be, mikor 880 millió dollárt fizetett a szintén egyesült államokbeli AST Research számítógépgyártóért.


Hirdetés


Ha minden jól megy, akkor az akvizíció 2017 közepe táján fejeződhet be, utána a Harman önálló leánycégként működhet tovább. A 8 milliárd dolláros vételi ár úgy jött ki, hogy a Samsung ráígért 28 százalékot a jelenlegi részvényárra, ami soknak tűnik, ám a Wall Street Journal információi szerint a Harman várható átvétele táján olyan 24 milliárd dollár értékű megrendelése lehet a cégnek.



A fogyasztók többsége valószínűleg a harman/kardon és JBL márkájú hangfalairól ismeri a Harmant, azonban a bevételének kétharmada az autópiacról jön, többek közt a BMW, a Mercedes, a Toyota, továbbá a Volkswagen is komoly ügyfele. Az otthoni és ipari hangrendszereken túl többek közt kocsikban használt infotainment, biztonsági és kommunikációs megoldások tervezésével is foglalkozó vállalat 7 milliárd dolláros bevétellel és 700 millió dolláros profittal zárta a tavalyi évet.


(Forrás: Engadget, Samsung)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.