Hirdetés

A Volvoé a felelősség, ha karambolozik a robotautód



|

Nem mindegy, hogy kié a felelősség, amikor egy robotautó balesetet szenved.

Hirdetés

Gyakorlatilag minden nagy gyártó azt mondja, hogy 2020-tól tele lesznek az utak robotautókkal. Van azonban egy fontos kérdés: kié a felelősség, amikor egy sofőr nélküli jármű karambolozik?

Hirdetés

A többiekhez hasonlóan a Volvo sem amiatt aggódik, hogy a 2020-as tömeges startnak technológiai akadályai lennének. Inkább a szabályozásokkal van gond, amit nagyon lassan dolgoznak ki mindenhol. Mi van akkor, ha balesetbe kerül egy robotautó?

A Volvo azt mondja, hogy teljes felelősséget vállal minden autójáért, amely sofőr nélküli módban működik. Ez igazán nagy hír, ugyanis ezt a kérdést eddig mindenki kerülgette, és nem is akart rá válaszolni egyik gyártó sem. 

A Volvo éppen ezért az autók hackelését bűnözői magatartásnak veszi, a szoftver pedig a DMCA védelme alatt áll. A szoftverek bármilyen módosítása komoly életveszélyt jelenthet az utasokra és az autósokra. 

A gyártó szerint a szabályozások egységesítését is el kell érni, illetve valamilyen formában lehetővé teszik majd a biztonsági szakértőknek a szoftverek ellenőrzését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.