Hirdetés

AMD Zen 1 processzor és Navi 23 GPU dolgozik az új Tesla Model S-ben



|

Egy youtuber szétcincálta a nyáron frissített modell hardverét.

Hirdetés

Ha tetszik, ha nem, a mai autók egyben már guruló számítógépek is, amit mi sem mutat jobban, hogy az autóipar a globális chiphiány egyik legnagyobb vesztese. A piacon versengő márkák közül legtovább talán a Tesla jutott a "digitalizálásban",  ami híres arról, hogy a járgányai szinte minden funkcióját a műszerfalon elhelyezett hatalmas tabletről vezérelhetjük.

A cég alapítója, Elon Musk már fél éve belengette, hogy a Tesla Model S és a Model X egy komolyabb hardveres ráncfelvarráson fog átesni az AMD RDNA2-architektúrára alapozva. Egy youtuber nemrég belekukkantott a Tesla Model S Plaid új számítógépébe, így már ismerjük a specifikációkat is.

Hirdetés

A fő processzor egy AMD Ryzen YE180FC3T4MFG, ami egy Zen1-alapú, 45W-os integrált chip 4 maggal, magonként 512 KB L2 és 4 MB L3-as gyorsítótárral. Nem kevésbé érdekes a Navi 23-as GPU sem, amely a jelek szerint egy módosított Radeon RX 6600 lehet, 1792 stream processzorral és kb. 2,8 GHz-es teljesítménnyel.

A Tesla nem erősítette meg az órajelre vonatkozó információt, Elon Musk viszont korábban azt állította, hogy az új hardver 10 TFLOP-os, konzolszintű teljesítményt nyújt, amin akár olyan címeket is futtathatnak a tulajdonosok, mint a The Witcher 3, vagy a Cyberpunk 2077.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.