Hirdetés

Amerikába mennek a kínai robotautók



|

2018-ra nyilvánosan elérhető robotautókat akar a Baidu.

Hirdetés

A Baidu hamarosan megkezdi a sofőr nélküli autóinak a tesztelését Amerikában - a kínai óriás azt szeretné elérni, ha már 2018-ban be tudna mutatni egy kereskedelmi forgalomban is elérhető modellt. 

Hirdetés

Nagy lépés ez a Baidu számára, amely igyekszik megelőzni a riválisait. Miközben a helyi erőforrásait is segítségül hívja a cég, addig az amerikai kormánnyal is igyekezne jobban együttműködni. 

A Baidu tavaly árulta el, hogy robotautós törekvései vannak. A 16 éve keresőmotorokkal foglalkozó vállalatot gyakran emlegetik a kínai Google-ként. 

A kínai cég vezető szakembere szerint mobilos appok fejlesztésére is szükség van: például olyanra, amelyekkel az építkezések munkásai megmutatják a robotautóknak, hogyan kerüljék el biztonságosan a váratlan akadályokat. 

A mai robotautók rengeteg helyzettel boldogulnak, de még a Google RX450h-ja sem képes megérteni, miért "hadonászik" egy rendőr a kereszteződésben vagy éppen mit mutogat egy másik sofőr. Bár ezek ritka dolgoknak tűnnek, a statisztikák szerint elképesztően gyakoriak. Két éven belül ezért egyáltalán nem érhet a mesterséges intelligencia az emberi sofőrök nyomába, mondja a Baidu vezető tudósa, Andrew Ng. 

A 2018-as kereskedelmi forgalom éppen ezért egy kínai, korlátozott területre vonatkozik csak: az útvonalakat fokozatosan bővítenék, ha a rendszer élesben is tanult. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.