Hirdetés

Az 5 legvadabb Lamborghini - első rész



|

Összegyűjtöttük a Lamborghini valaha volt legelképesztőbb autóit.

Hirdetés

A Lamborghinik sosem a szégyenlős emberek autói voltak. Miközben a Sant'Agata tovább folytatja az extrém szuperautók listáját, addig a gyártó egy ideje azt is fontolgatja, hogy kevésbé radikális autókkal jelenik meg a piacon, egy újfajta ügyfélkör meghódításához. Ennek kapcsán érdemes megnézni a Lamborghini valaha volt legvadabb modelljeit. Következzen most öt. 

Hirdetés

 

Jota

A Miura anno nem igazán versenyautónak készült a pályákra, sokkal inkább a GT-s világ szemléletében alkották meg. Bob Wallace azonban úgy döntött, a szabadidejében elkészít egy másik forgatókönyvet is, ami a Jota lett. A repülőgépiparban használt ötvözetből készült kaszni, a kísérleti felfüggesztés és a 440 lóerős V12 állatot csináltak az autóból, amelynek sajnos az eredetije egy balesetben elégett. 

 

Már nincs meg az eredeti

 

Veneo

Az Aventadorra épített Veneo egyáltalán nem csinos, vadnak viszont nagyon is az. A Lamborgihin 50. születésnapjára építették ezt a 740 lóerős csodát, ami az elképesztően nagy légbeömlők ellenére utcai használatra is alkalmas lett. Nem csak egy változat volt belőle, többek között roadster is készült  a Veneóból. 

 

Születésnapra készült

 

Egoista

Az Egoista a gyártó egyik legextrémebb elképzelése volt, amely egy együléses, Gallardo-motorral felvértezett szuperautó és vadászhelikopter házasításának nézett ki. Ez is a kiterjesztett 50. születésnapi bulira készült, de végül örökre csak egy koncepció maradt. 

 

Koncepció maradt

 

Sesto Elemento

A Sesto Elemento a hatodik elemre, vagyis jelen esetben a szénszálas vázra utal. A koncepció lényege az volt, hogy megmutassák, milyen messzire képesek eljutni az effajta vázakkal. Jelen esetben a Gallardo 5,2 literes V10-ese és négykerékhajtás kerültek bele, a tömeg mégis megállt 999 kilogrammnál. 

 

Nagyon könnyű

 

Aventador J

Az Aventador Roadster már magában is nagyon extrém volt, azonban a szélvédők eltüntetése és két apró üvegdarab használata még bizarrabb modellé tette. Az egyetlen Aventador J egy borzasztóan gazdag rajongóhoz került, még a 2012-es bemutatója előtt. Mit jelent a modell nevében a J? Természetesen a Jota modellre hivatkozik. 

 

Még a roadsteren is túltesz

 

Szerintetek melyik volt ezek közül a legőrültebb próbálkozás? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.