Hirdetés

Az 5 legvadabb Lamborghini - második rész



|

Következzen még néhány igazán elképesztő Lamborghini.

Hirdetés

Legutóbb megmutattuk, hogy miért is nem lehet átlagos autógyártónak nevezni a Lamborghinit. Ugyan a vállalat tervez szelídebb modellekkel új vásárlóréteget elcsábítani, egyértelmű, hogy nem a családi egyterűek és SUV-k lesznek azok, amelyek eszünkbe jutnak a márkáról. Következzen még 5 igazán elképesztő remekmű. 

Hirdetés

 

LM002

A Lamborghini SUV ötlete nem teljesen új, azonban ha lesz is ilyen, biztosan nem az LM002-re hasonlít majd. Ez a modell a Countach-ból származó V12-es motort 345/60 R17-es Pirelli gumikkal házasította, az autó szélessége pedig két méter volt. Eredetileg katonai járműnek tervezték, azonban a "Rambo Lambo" néven emlegetett alkotás a playboyok játékszere lett. Egy ideig Mike Tysonnak is volt ilyenje. 

 

Katonai jármű lett volna

 

Diablo GT

A Diablo már önmagában is figyelemreméltó jelenség volt, azonban a GT kiadása fenyegető jelenség volt bárki szemében és tükrében. Nem csak könnyebb lett a kaszni, a 6 literes V12-es még erősebb lett benne. 

 

A GTR-ről mintázták

 

Gallardo LP550-2 Balboni

Ha valahogyan meg lehet stílusosan ünnepelni egy visszavonulást, akkor ez az autó mindenképp annak nevezhető. Az ünnepelt tesztpilóta és mérnök Valentino Balboni búcsúztatójára készült el ez a különleges Gallardo, amely hátsókerék-hajtással, kézi váltóval és versenycsíkkal kápráztatta el a rajongókat. 

 

Kézi váltót kapott

 

Countach

A Countach érkezésekor egy olyan autó volt, ami semmi addigira nem hasonlított. Azóta viszont igen sokat próbáltak meg ennek a mintájára felépíteni. Idővel egyre szélesebb lett a különböző átalakításokkal, és az egyik legérdekesebbnek a szénszálas verziójú Countach Evoluzione számít, amely Horacio Pagani nevéhez fűződik. 

 

Legenda

 

Reventon

2007-ben igen nagyot szólt a lopakodóról mintázott és Murcielago-alapú Lamborghini Reventon, amely a gyártó addigi legdrágább autójának számított. A fénye kissé megkopott, hiszen azóta a Veneo árcédulában verte meg, az Aventador pedig kinézetben. Ennek ellenére elképesztő alkotásnak tekinthető, a 641 lóerős, 6 literes V12-es motorjával együtt. 

 

Azóta ezen is túltett a Lamborghini

 

Szerintetek mi volt a Lamborghini valaha volt legmerészebb húzása?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.