Hirdetés

Az Apple CarPlayt másolja a Microsoft



|

A Microsoft sem akar lemaradni az autós őrületről, közeleg a Windows in the car.

Hirdetés

A Microsoft a legutóbbi Build konferenciáján sok érdekességet elárult, és volt köztük egy olyan is, amelynek a híre kevésbé lett felkapott. Ez pedig a redmondi cég saját autós szórakoztatórendszere, az egyelőre csak Windows in the car néven emlegetett megoldás. Miközben egyértelmű, hogy a Microsoftot az Apple CarPlay inspirálta, addig az is elmondható, hogy a redmondiak az elmúlt években már számos rendszerrel próbálkoztak rengeteg autógyártónál, többek között a Fordnál és a BMW-nél. 

Hirdetés

Az ötletet már valódi autókban is tesztelték: az elképzelés szerint a windowsos eszközök az autó érintős felületére tükrözik a még jobban felhasználóbaráttá tett UI-t, egyelőre Mirrorlink segítségével. A Mirrorlink egyelőre nem túl elterjedt, de már a Volkswagen, a Honda, a Toyota, a Citroen, az Alpine és a Pioneer is dolgoznak a támogatásán. 

A Microsoft ezzel a próbálkozással a Windows Phone-t hasznosítaná az autók kijelzőin, némileg azonban asztalibb, metrósabb kiadásban. Az egyelőre erősen koncepcióállapotú rendszer nagyon hasonlít a Windows 8 egy kicsinyített mására, amiben csempéket ugyanúgy találunk. Egyelőre nem tudni, hogy hány autógyártó harapott rá a Windows in the car ötletére, és mikor látunk belőle élőben is valamit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.