Hirdetés

[Frissítve] Az Apple tulajdonába kerülhet a McLaren



|

A Financial Times szerint már hónapok óta folynak a tárgyalások.

Hirdetés

Nyílt titok, hogy az Apple be kíván törni az elektromos autók piacára, ráadásul pár hete arról is érkeztek pletykák, miszerint valamiféle jelentős változások történtek a vállalat autófejlesztési részlegének üzleti stratégiájában. Elképzelhető, hogy ennek van valamiféle köze a luxusautókat gyártó, továbbá F1-es istállót fenntartó McLarenhez.


Hirdetés


A Financial Times friss beszámolója alapján az Apple és a McLaren illetékesei már hónapok óta tárgyalásokat folytatnak. Az Apple állítólag két konkrét ajánlattal kereste meg az autógyártót: vagy egy kisebb stratégiai befektetést szeretne végrehajtani, vagy megvásárolná a komplett céget. A pénzügyi szaklap spekulációja szerint amennyiben az akvizíció mellett döntenek a vállalatok illetékesei, akkor a 200 milliárd dollárt meghaladó pénztartalékkal rendelkező Apple olyan 1,5 milliárd dollárt fizethet a gyártóért.



Az informátorok szerint az Apple elsősorban a McLaren fedélzeti számítógépes rendszerei és különleges anyagai, továbbá az ezek felhasználásához értő szakemberek iránt érdeklődik. Az Apple mindenképp teljesen elektromos autót szeretne piacra dobni, és ugyan a McLaren nem ezekről ismert, de már bejelentette, hogy szeretne teljesen elektromos hajtású változatokat készíteni a P1 és P1 GTR modelljeiből.


Frissítés: a McLaren tagadja, hogy bármilyen befektetési jellegű tárgyalásokat folytatna az Apple-lel.


(Forrás: 9to5Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.