Hirdetés

Az autóipar felé kacsingat a Samsung



|

Ha az okostelefonok és a tévék piaca lelassul, a Samsung rákapcsolhat az autóiparban.

Hirdetés

A Samsung jelenleg az okostelefonok és a tévék piacán is remekel, azonban a versenytársak nyomása folyamatos, és semmi nem garantálja, hogy a piac mindig ilyen lesz. 

Hirdetés

A The Korea Times szerint a Samsung tisztában van a helyzettel és a jövő bizonytalanságával, éppen ezért felkészült az okostelefonok utáni korszakra is. 

A Samsung állítólag úgy látja, hogy van egy pont az okostelefonok és a tévék ágazatában, amelytől kezdve a nyereség csökkenő trendbe kezd, és nem lesz látható mód a folyamat megfordítására. Mivel a hagyományos üzleti modellek egyre keményebb diónak bizonyulnak, ezért némi változásra van szüksége a Samsungnak is. 

Ezt az autóipar hozhatja el, amelybe jobban belevetheti magát a dél-koreai vállalat. A pletykák szerint megvennék a Fiat Chrysler tulajdonában lévő Magneti Marellit 3 milliárd dollárért, amely alkatrészeket gyárt. 

Ezzel a lépéssel a Samsung szélesíteni tudja a bevételeinek a forrásait, illetve lépést tartana a többi tech céggel is. Mivel a cég memóriák, kijelzők és szenzorok terén is az élen van, ezért a tudását többszörösen kamatoztathatja a szektorban. Samsung autókra persze egyelőre nem kell számítani, a dél-koreai Renault Samsung Motors is csak átcímkézett Renault autókról szól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.