Hirdetés

Az utak tölthetik majd az elektromos autókat



|

Az Egyesült Királyságban mihamarabb nekiállnának tesztelni az elképzelést.

Hirdetés

Jelenleg az elektromos autók terjedésének legnagyobb hátráltató tényezői a töltőállomások hiánya, továbbá a töltés lassúsága. Az Egyesült Királyságban a gyökerénél kezelnék a problémát: Andrew Jones közlekedésügyi miniszer szerint a legjobb megoldás az lenne, ha magukba a közutakba sikerülne beépíteni egy vezeték nélküli töltésre használható technológiát, így menet közben is energiához jutnának a járművek.

Hirdetés


A minisztérium már el is végezte az előzetes megvalósíthatósági tanulmányt, amely alapján nem valóságtól elrugaszkodott ötletről van szó. Ennek köszönhetően a második fázisába lépett a projekt, jelenleg a minisztérium technológia partnereket keres a részletek kidolgozásához. Az érdeklődő cégek hamarosan elkezdhetik benyújtani a különféle kivitelezéssel kapcsolatos elképzeléseiket és javaslataikat, a minisztérium minél előbb szeretne belevágni a közúton kívüli tesztelésbe.


"A kormány az elkövetkező 5 évre 500 millió fontot különített el arra, hogy az Egyesült Királyságot ezen technológia kidolgozásának élvonalában tartsa, munkahelyeket és üzleti lehetőségeket teremtsen a szektorban. A tanulmány bizonyítja, hogy új módokat próbálunk találni az utazási élmény javítására. Feltett szándékunk az alacsony károsanyag-kibocsájtású járművek elérhetővé tétele a családok és vállalatok számára" - nyilatkozta a miniszter.


(Forrás: PCMag)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.