Hirdetés

Bármely kocsiban bevethető az Android Auto



|

Harmincegy országban már csak egy okostelefonra kell a használatához.

Hirdetés

Az Apple Carplay-hez hasonlóan a rivális Android Auto infotainment rendszer is kínosan lassan terjed: egyrészt az autógyártók lassan vezetik be az új modelljeikben, másrészt pedig a nagyközönség még a hazánknál jóval tehetősebb országokban sem vásárol minden évben vadiúj kocsit. Az idei I/O konferencián a Google bejelentette, hogy huszárvágással kívánja megoldani a problémát: egy ingyenes alkalmazás formájában a komplett Android Auto rendszert használhatóvá teszi az androidos mobilokon.


Hirdetés


Az Android Auto által hivatalosan támogatott 31 országban most elérhetővé vált a beígért alkalmazás, Magyarország egyelőre nincs köztük. A rendszert használni kívánóknak egy legalább Android 5.0 rendszerű okostelefonra, továbbá egy mobiltartó állványra van szükségük. A készülék rögzítése után csak el kell indítaniuk az Android Auto appot, onnantól kezdve pedig egy autóban való használatra optimalizált felületen kezelhetik többek közt a navigációt, a zenelejátszást, a hands-free hanghívásokat. Természetesen a telefon Bluetooth vagy hangkábel segítségével ráköthető lehet a kocsi beépített hangrendszerére, így nem kell beérni zenehallgatáskor az okostelefon hangszóróival.



(Forrás. PhoneArena, Google)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.