Hirdetés

Beszáll az autómegosztásos üzletbe a VW



|

Az egyik első kísérleti projektjében az Ubert keresztezné a buszokkal.

Hirdetés

Hétfő reggel a Volkswagen bejelentette a Moia névre keresztelt leánycégének létrehozását. Más autógyártókhoz hasonlóan a vállalat szeretne valamilyen módon betörni az autómegosztásos és önvezető autós üzletbe, az ehhez kapcsolódó tevékenységeket az új leánycégén keresztül kívánja intézni. A jelenleg információk alapján a Moia inkább a kérdéses profilú cégek autóipari és technikai beszállítója szeretne lenni, közvetlenül nem nyújtana efféle szolgáltatásokat a fogyasztóknak, de egyelőre nincs kizárva ez a lehetőség sem.


Hirdetés


Túlságosan sok konkrétumot nem kaptunk a a Moia bejelentéskor, a vállalat hivatalosan 2017. január 1-én kezdi majd meg a működését. Az egyik első kutatási és fejlesztési projektje keretében egy mobilos alkalmazással hívható buszrendszer létrehozásának lehetőségét vizsgálja majd a vállalat, a tömegközlekedést ötvöznék az Uberrel.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.