Hirdetés

Beteges szuperautó kisgyermekeknek



|

Differenciálmű is került a Henes Broon F8 autószériába.

Hirdetés

Feltehetően többünk rendelkezett kiskorában valamiféle vezethető kisautóval, akik nem tudnák miről van szó: nagyjából autó formájú fémdoboz, kormány, ülés, pedálok a hajtáshoz. Gyermekként hatalmas élmény ilyennel furikázni. A Henes nevű vállalat nemrég bejelentette a Broon F8 szériát, amely teljesen új szintre emeli a kocsival való vagánykodást a játszótéren. A minden extrával felszerelt F380 csúcsmodell lényegében egy ~5 éveseknek szánt elektromos szuperautó.
 

Hirdetés


Sokat sejthetően nem fogunk látni a termékből, a felszereltségükben eltérő különféle modellek várhatóan 895 – 1000 dollár (olyan 248 – 277 ezer forint + ÁFA) közti áron kerülnek majd piacra. Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, de valószínűleg még idén elérhetővé válik a Henes Broon F8 család.


Luxus a javából

A Broon F8 markáns ismertetőjegye maga a megjelenés: tényleg úgy néz ki, mintha egy miniatürizált sportautó lenne. Az alap formaterv kifejezetten harapós, a négypontos biztonsági övvel kiegészített mini sportülés szintén nem semmi, de pontot az i-re feltétlenül a Forma-1-es járművekből ismerős kinézetű kormány teszi fel. Természetesen az összes megszokott fényjelzés megtalálható a miniautón, fék- és indexlámpák is vannak.
 


A műszerfal közepén egy Android rendszerű tablet található, a dokkolójából kivehető táblán állíthatóak a jármű különféle paraméterei, érhetőek el a Google Play Áruház alkalmazásai. Ha jól értjük a helyzetet, akkor a kocsi kormánya képes játékvezérlőként is működni, így lehetséges vele autós játékokat irányítani.
 


Az igényesség nem állt meg a kinézetnél: független felfüggesztés, differenciálmű, módosítható vezetési módok. A hátsó hajtású Henes Broon F8-ban kettő darab 70 wattos és 12 voltos elektromos motor található, áramforrásul egy 14 amperórás akkucsomag szolgál. Meglepő módon a gyártó nem árulta el, hogy egyetlen töltéssel várhatóan mekkora utat tud majd megtenni a 16 km/h végsebességű termék. Viszont jó hír, hogy az összes alkatrésze könnyen cserélhető.


A biztonságra is gondoltak

A tervezők természetesen nagy hangsúlyt fektettek a termék biztonságossá tételére. A gyermek vezetheti manuálisan az autót, azonban a szenzorrendszere folyamatosan figyeli a környezetet. A lejtőn lefelé gurulva automatikusan fékez, méri a fontosabb alkatrészek hőmérsékletét, a szülő pedig bármikor átveheti az irányítást a hozzá mellékelt vezérlővel.
 


A távvezérlő Bluetooth 4.0 LE segítségével kapcsolódik az autó fedélzeti számítógépéhez. Beállítható, hogy az autó fékezzen le a hatótávolságából való kikerülés esetén.


Nektek tetszik a Henes autója, vagy ez már túlzás?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.