Hirdetés

Bő 51 ezer doboz sört szállított le az önvezető kamion



|

Sikeres volt az első teszt, lassan nekiállhatnak félni a kamionsofőrök?

Hirdetés

Történelmet írt az Uber tulajdonában lévő Otto, a cég teherszállító járművekhez specializált önvezető rendszer fejlesztésén dolgozik. A vállalat egyik átalakított Volvo kamionja péntek reggel sikeresen eljuttatott 51 744 doboz Budweiser sört az Anheuser-Busch sörfőzde Fort Collins-i üzeméből Colorado Springs-be. Az út 193 km hosszú volt, ebből 161 kilométert tett meg teljesen autonóm módon a kamion. Az önvezető rendszer az I-25 államközi úton működött, a városhatárokon belül a hatóságok egyelőre nem engedélyezték az autopilóta tesztelését.


Hirdetés


A formálisan idén januárban megalakult Ottót augusztusban vásárolta meg az Uber, az alkalmazottai közt a Google, az Apple, a Tesla, és a Cruise Automation volt szakemberei is megtalálhatóak. A vállalat ugyan Volvo kamionokat használ a technológiájának teszteléséhez, azonban egy univerzális önvezető rendszer kifejlesztése a cél, típustól függetlenül minél több meglévő kamionra szeretné eljuttatni azt. Ezen felül benne van a pakliban, hogy idővel az Otto részben logisztikai céggé válhat.



A pénteki tesztelés során használt kamionra két kamera került a sávfelismeréshez, egy LIDAR érzékelő a környezet 3D-s feltérképezéséhez, két elülső radar a további objektumérzékeléshez, és persze egy GPS a navigációhoz.


(Forrás: The Verge, Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.