Hirdetés

CarPlay lesz az új Audikban



|

2015-től minden Audiban elérhető az Apple CarPlay rendszere.

Hirdetés

Az Audi eddig nem igazán állt szóba az Apple-lel, most azonban bejelentették, hogy a jövőbeli autóik a cupertinói cég CarPlay rendszerével, illetve a Google Android Auto platformjával egyszerre lesznek felszerelve. A két rendszer között tetszés szerint válthatnak majd a vásárlók, annak megfelelően, hogy éppen milyen okostelefon lapul a zsebükben. 

Hirdetés

Bár az Apple még nem tette ki az Audit a partnerek listájára, úgy tudni, hogy a két cég szorosan együtt dolgozik a CarPlay beépítésén. Mindez persze nem véletlen, elvégre a mobilplatformok egyre szervesebb részét képezik a jövőben az autóiparnak. 

A CarPlay a tavalyi WWDC-n mutatkozott be eredetileg, azonban igazán csak az idén indult el, amikor is a Ferrari, a Volvo és a Mercedes felkarolta az Apple újdonságát. A Google eközben nemrég, az I/O konferencián rántotta le a leplet az Android Autóról, amiben több mint 40 partnert szerzett már magának, köztük az Audit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.