Hirdetés

Csatasorba áll a jövő rendőrautója



|

A világ egyik legfejlettebb prototípus-rendőrautóját állítják csatasorba Ausztráliában.

Hirdetés

A Holden Commodore VE SS az ausztrál Nemzetbiztonsági Hivatal egyik projektje keretében alakították át, felszerelve GPS-el, többcsatornás kommunikációs eszközökkel, biometrikus azonosítóval és továbbfejlesztett energiagazdálkodó rendszerrel. Az egyes szolgáltatásai önmagukban nem jelentenek újdonságot, de most sikerült először egy egész rendszerré integrálni azokat, amivel jelentős energiát takarítanak meg.

 

A fedélzeti számítógépére PDA csatlakoztatható, a helyszínen azonosítja az ellenőrzöttek ujjlenyomatát vagy éppen arcképét, és rögtön összehasonlítja azt a központi adattárban lévő adatokkal.

A rendszám-azonosítója egy műszak alatt 9000 rendszámtáblát ellenőriz automatikusan, ami hatalmas előrelépés, hiszen a helyi szervek eddig kézzel voltak kénytelenek bevinni a rendszámot egyesével ellenőrzéskor.

 

 

holden.jpg

 

 

Akár csak a modern mikroprocesszorok, az autó vezérlése is visszaveszi a rendszer teljesítményét és így fogyasztását és hőkibocsátását, ha az éppen nem működik aktívan egy-egy alrendszere. Korábban gondot okozott ugyanis az, hogy álló helyzetben való megfigyelések során gyorsan lemerült a járőr kocsik akkumulátora. A LED alapú fényszórói egyébként még több energiát takarítanak meg.

 

 

Az autó csatlakozik ahhoz az impreszív autókból álló prtotípus flottához, amit a világ számos rendőrségén szolgálatba állítottak:

 

 

lotusexige.jpg

Lotus Exige, Bankstown, Ausztrália

 

 

chrysler300c.jpg

Chrysler 300C, Victoria, Ausztrália

 

 

brabus_rocket.jpg

Mercedes Brabus Rocket, Németország

 

 

ferrari_612.jpg

Ferrari 612 Scaglietti, Egyesült Királyság

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.