Hirdetés

Elektromos robottaxikat küld az utcákra a Lyft



|

A Lyft sofőr nélküli Chevrolet Boltokat használ majd.

Hirdetés

Az Uber előretörése sok riválisát ellehetetlenítette a cégnek, azonban a Lyft jól tartja magát, és továbbra is együtt dolgozik a GM-mel. 

Hirdetés

A rózsaszín bajszos szolgáltatás tervei szerint a jövőben elektromos robotautók veszik majd fel a felhasználókat - méghozzá Chevrolet Boltok. 

Azt egyelőre még nem tudni, hogy melyik városban, de a Lyft és a GM már a jövő évben megkezdik a nyilvános teszteket. Az ügyfelek állítólag eldönthetik, részt vesznek-e a robottaxis programban. 

Állítólag a kezdetekben nem kell majd aggódni, ugyanis az első tesztautók emberi sofőrt is kapnak, vész esetére. 

A tesztekhez használt Chevrolet Bolt 200 mérföldes hatótávolságot ígér egy töltéssel, és 2017-ben kerül a piacra. A General Motors nagyon komolyan veszi a sofőr nélküli járművek világát - idén már félmilliárd dollárt adott a Lyftnek, hogy segítsen az eddig taglalt szolgáltatás felépítésében; továbbá 1 milliárdot fizetett a Cruise Automation fejlesztőcégért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.