Hirdetés

Életet mentett a Tesla robotpilótája



|

Tüdőembóliát kapott egy férfi, akinek a Tesla robotpilótája segített gyorsan eljutni a kórházba.

Hirdetés

Egy Tesla Model X segített megmenteni egy férfi életét Amerikában, Missouriban. A 37 éves Joshua Neally hazafelé vezetett, amikor hirtelen fájdalmat érzett a mellkasában. 

Hirdetés

A férfi épp az autópályán haladt, a fájdalom azonban gyorsan fokozódott. Akkor Neally úgy érezte, hogy a Tesla robotpilótájával gyorsabban elérne a kórházba, mintha mentőt hívna a helyszínre. 

A több mint 20 mérföldes utat így az autóra bízta, egészen a kórház közeléig - az utolsó lehajtótól neki kellett az intézményig vezetnie. 

Az orvosok végül kezelték, és túlélte a tüdőembóliát - azonban szerencsés volt. A tüdőembólia évi 50 000 halált követel, ezek 70 százaléka a tünetek után 1 órával beáll. 

Bár a mostani eset több szempontból is szerencsés volt, mégis fordulópont a Tesla robotpilótájának a történetében, ugyanis megmutatta, hogy nem csak akadályok és ütközések kivédésére lehet jó. 

Fontos persze, hogy az út végét a sofőrnek kellett megtennie, komoly fájdalmak mellett. A robotpilóta a jelenlegi formájában inkább autópályás közlekedésre való, arra még sokat kell várni, mire teljesen önállóan visz egy jármű valakit kórházba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.