Hirdetés

Elképesztő gumikat kapnak a jövő robotautói



|

A gömb alakú abroncsok kivételes manőverezési lehetőségeket garantálnak a robotautóknak.

Hirdetés

Amennyiben a robotautók fejlődése nem áll meg, akkor elképesztő mértékben megváltoztathatják a közlekedést, és még a rajtuk lévő gumiabroncs is hihetetlen lesz. 

Hirdetés

A Goodyear szerint a nem túl távoli jövőben a sofőr nélküli autóknak biztonságosnak, magasan manőverezhetőnek és összekapcsoltnak kell lenniük. Ezért pedig gömb alakú Eagle-360 abroncsokra is szükségük van

A gyártó nem csak a látvány kedvéért csinált ilyen abroncsokat. A formának szerepe van: a szűk helyeken, például parkoláskor és a vészhelyzetekben kivételes manőverezési lehetőségeket biztosítanak az ilyen gumik. 

A gumik persze össze is vannak kapcsolva mindennel, belül sok szenzor található, így az útviszonyokról és az időjárásról is információkat adnak az autónak. Az autó mindezt a felhőbe továbbíthatja, a többi robotautónak. Így a járművek azelőtt tudnak majd a csúszós részekről, mielőtt odaérnek. 

A zökkenőmentes utazást az segíti majd, hogy az Eagle-360 képes lesz mágneses elven, a föld felett lebegni. Persze ez inkább egy ötlet, így részletes terv még nincs. Száraz időben mindenesetre megkeményedne, nedvesben puhulna az abroncs. 

A nagyszerű ötletek ellenére egy darabig még biztosan nem látunk ilyet sorozatgyártásban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.