Hirdetés

Elkészült Kína első robotautója



|

Komoly teszteknek felelt meg a Baidu sofőr nélküli járműve.

Hirdetés

A Baidu büszkén árulta el, hogy komoly és alapos teszteken ment át a sofőr nélküli autója, amely többféle környezetben is megfelelően üzemelt. A kínai internetes óriás szerint ők voltak az elsők Kínában, akik változó útviszonyok mellett voltak erre képesek. 

Hirdetés

A Baidu még 2013-ban kezdett el dolgozni a technológián, de a következő 10 éven belül feldolgoznák Kína majd összes útját a saját 3D-s térképrendszerükkel. 

A teszteket összetett feltételek mellett végezték, de a módosított 3-as BMW tökéletesen megfelelt az éppen szükséges teendőknek. 

A próbák alatt az autó leggyorsabb tempója 100 kilométer per óra volt. Nem volt gond a megfordulással, a kanyarodással, a lassítással utolért jármű esetén, a sávváltással, előzéssel, besorolással és kisorolással sem. 

Természetesen a nagy fejlesztések ellenére még Kínában is gyerekcipőben jár a robotautók szabályozása, így évekbe telhet, mire az átlagemberek ilyennel szaladgálhatnak a közúton. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.