Hirdetés

Ellepik az utakat a robotteherautók



|

A Daimler Németországban már idén teszteli a sofőr nélküli teherautókat.

Hirdetés

Nem csak robotautókkal lesznek tele a jövőben az utak, hanem sofőr nélküli teherautókkal is. A Daimler a várakozások szerint heteken belül megkapja az engedélyeket ahhoz, hogy elkezdje tesztelni a járműveket a német utakon. 

Hirdetés

Az első tesztek még csak emberi segítséggel működő robotteherautókra épülnek, ezeknek a gyártása viszont már 2-3 év múlva indulhat. A Daimler meglehetősen jól áll a piacon, olyannyira, hogy az Apple a szakértőiből rendszeresen igyekszik átcsábítani magához. 

 

 

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Google ebben a hónapban már Texasban is megkezdte a robot-Lexusok tesztelését a közutakon.

A gyártók egybehangzóan állítják, hogy 2020-ra minden akadály elhárul a teljes mértékben sofőr nélküli autók tömeges használata elől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.