Hirdetés

Elon Musk nem fél az Apple-től



|

A Tesla vezére szerint az Apple elektromos autón dolgozik, de ez nem fenyegetés számukra.

Hirdetés

Az Apple egész 2015-ben igyekezett titokban tartani, hogy elektromos autót épít - Elon Musk, a Tesla ügyvezetője azonban azt mondta a legutóbbi interjújában, hogy az almás gyártó nagyon komolyan be akar törni az autóiparba. 

Hirdetés

Musk szerint az Apple készít elektromos autót, és ez teljesen logikus dolog is a részükről. Szerinte nehéz elrejteni valamit, aminek a megtervezésére több ezer mérnököt vesznek fel. 

Azt hihetnénk, hogy a Tesla nem örül az Apple törekvésének, de Musk üdvözli a gyártót az ágazatban, és nem látja fenyegetésnek sem. 

Musk azt mondja, továbbra is a Tesla gyártja majd a legjobb elektromos járműveket, és miközben ez a fő céljuk, addig más gyártóknak is segítenek elektromos autókat építeni. 

Hosszabb távon a Tesla vezére szerint mindenki csak sofőr nélküli autót vesz majd, és kizárólag akkor vezet, ha épp kedve van. 

Miközben Musk víziójába könnyű beleélni magunkat, az kérdés, hogy a Tesla képes lesz-e a jövőben is a szektor csúcsán maradni. 

A robotautók piacán nagy a mozgolódás, komoly tervei vannak a BMW-nek, az Audinak, a Faraday Future-nek, a kínai Baidunak, de még a Google is összeállna a Forddal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.