Hirdetés

Elon Muské a legendás Bond-féle tengeralattjáró autó



|

Sajtóhírek szerint a SpaceX-alapító egy aukción 866 ezer dollárt fizetett a nem mindennapi filmes relikviáért.

Hirdetés

A filmtörténet egyik legizgalmasabb autója kétségkívül az a tengeralattjáróvá alakítható Lotus Esprit volt, ami az 1977-es, Roger Moore főszereplésével készült A kém, aki szeretett engem című Bond-moziban szerepelt. A filmben összesen nyolc ilyen autót használtak; a Jalopnik értesülései szerint az egyik nemrég Elon Musk, a SapceX és a Tesla Motor milliárdos alapítójának tulajdonába került.

A jármű közúton sajnos nem használható – tengeralattjáróként viszont állítólag ma is remekül működik. Musk 866 ezer dollárt fizetett érte egy aukción – igaz, a tulajdonosok legalább 990 ezer dolláros nyerő licitre számítottak.

Hirdetés

A Lotusra véletlenül talált rá egy Long Island-i használtcikk-kereskedő, aki száz dollárt fizetett azért a konténerért, amelyben a Bond-autó lapult. A kocsit az RM Auctions bocsátotta árverésre.

A Daily Mail beszámolója szerint licitálás közben „heves összecsapás bontakozott ki egy női vásárló és egy telefonos ajánlattevő között.” Ha a Jalopnik értesülései helytállóak, minden valószínűség szerint Musk – vagy egyik megbízottja – volt a vonal másik végén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.