Hirdetés

Ez a Google új robotegyterűje



|

A Waymo újdonságai erősen módosított Chrysler Pacifica egyterű hibridek.

Hirdetés

Igazán gyorsan zajlanak az események a Google robotautós divíziójában, amely nemrég különvált és Waymo néven folytatta, miután a Google letett arról, hogy saját robotautót fejlesszen. 

Hirdetés

Az új modell ennek jegyében a Fiat Chryslerrel (FCA) együttműködésben készült. A Google új robotegyterűje egy erősen, gyárilag módosított Chrysler Pacifica hibrid, amely elektromos módban 30 mérföldet tud megtenni. 

A mérnökök ezúttal nem csak "feldobálták" a felszerelést és a szenzorokat az autóra, hanem az FCA szakembereivel együtt dolgoztak azon, hogy egy különleges létesítményben már gyárilag így gördüljenek le a szalagokról a járművek. Mindezt 6 hónapot belül vitte véghez a két csapat. 

A Waymo extrém időjárásban már több mint 200 órát tesztelte a gyárilag minden tekintetben módosított autókat, amelyeket az extra súlyra és energiafogyasztásra is felkészítettek. 

A robotautók világában persze sok a probléma és az elégedetlenség, hiszen minden gyártó igyekszik sietni, és idő előtt a piacra dobni a funkciókat, amelyeket sokan eleve elleneznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.