Hirdetés

Ez lesz James Bond új szuperautója



|

Az új Aston Martin DB10-et kifejezetten a Spectre című filmhez tervezték.

Hirdetés

Igaz, hogy a Sony hackelési botránya során még az új James Bond-film, a Spectre forgatókönyvéből is szivárogtattak a támadók, de azért a Skyfall folytatása még az előre ismert történet mellett is érdekes lenne. A Sam Mendes rendezésében készülő filmben Daniel Craig újra visszatér, mint veterán ügynök, Christoph Waltz pedig a gonosz Ernst Stavro Blofeld karakterét alakíthatja majd. 

Hirdetés

 

Csak a filmhez

Autós szemszögből az igazi izgalmakat az új Aston Martin DB10 adja. Bond a filmekben rengeteg brit szupersportautót vezetett az évek során, ez a mostani azonban más. Más, ugyanis az új DB10-et kifejezetten a Spectre című filmhez tervezték. 

 

Kevés lesz belőle

 

Ez lesz a tizedik alkalom, amikor a 007-es egy Aston Martint vezet. A Skyfallban megjelent az a klasszikus DB5 is korábban, ami még a Sean Conneryvel készült Goldfingerben volt látható. 

A jelenlegi autóról az Aston Martin annyit árult el, hogy az új DB10-ből összesen 10 darabot gyártanak, mindegyiket meghatározott specifikációk szerint. Egyik sem lesz megvásárolható nyilvánosan, és egyelőre azt sem tudni, mi lesz autókkal, ha vége a forgatásnak. A gyártó mindenesetre annyit elárult, hogy a jövőbeli autók ezekből a dizájnelemekből merítenek a későbbiekben. 

 

 

Egyre gyakoribb

A meglehetősen korlátozott gyártással készülő DB10-zel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy az Aston Martin döntése nem egyedi eset. Ahogyan az emberek a világban gazdagabbak lesznek, rohamtempóban fokozódik az igény az egyedi luxusautókra, főleg Kínában és Indiában. A gyártók egy része - mint a Ferrari, a Maserati vagy a Harley-Davidson) előszeretettel szolgálják ki az igényeket, és parádéznak egyedi gyártású csodákkal, amelyek azért készülnek az igazán gazdagoknak, hogy elmondhassák: másnak ilyen nincs. 

 

007

 

A Spectre szereplőgárdáját egyébként tovább gazdagítja majd Dave Bautista és Andrew Scott, de ott lesz Monica Bellucci, Léa Seydoux, továbbá Ralph Fiennes, Naomie Harris és Ben Whishaw is. A filmet Londonban, Rómában, Mexikóban, Marokkóban és Ausztriában forgatják. 

A forgatást kissé beárnyékolta még decemberben, hogy Németországban 9 egyedileg átalakított luxusautót loptak el, amelyek speciálisan a filmhez készültek. Mint kiderült, az új Aston Martin nem volt köztük. A 9-ből 5 jármű átalakított Range Rover volt, az autók összértéke 800 000 euró környékén mozgott. 

 

Nektek melyik a kedvenc Bond-filmetek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.