Hirdetés

Ezek voltak 2014 legjobb tech autói



|

Mutatunk öt kiváló autót, amelyek tech-fronton is élen járnak.

Hirdetés

Manapság egy autó tech szemmel nézve nem attól lesz új és modern, hogy van benne navigációs rendszer és jó audiorendszer. Ma sokkal inkább az adatkapcsolat lehetősége, az appok és a továbbfejlesztett asszisztensrendszerek jelentik azt, amitől jövőbe mutató lesz egy autó. Természetesen a modernséghez mostanában az elektromos hajtás is hozzátartozik, így a 2014-es legjobbak listájára nem sima hajtáslánccal szerelt járművek kerültek. Mutatunk négy nagyszerű autót. 

Hirdetés

 

Tesla Model S (2014)

Valóban igaz, hogy a Tesla Model S nem változott olyan sokat az elmúlt két évben, de ennek ellenére még mindig az egyik legjobb sorozatgyártásban lévő autó maradt. A P85 Plus ráadásul jobb gyorsulást produkál, a Tesla gyors-töltőállomásai (ha vannak egy adott régióban) pedig hosszabb kirándulásokhoz is ideálisak, 425 kilométeres hatótáv mellett. Bármilyen sebességről is akar vele gyorsítani valaki, elképesztő erő áll a rendelkezésére. Az elektromos hajtáslánc miatti csodák mellett belülre is jutottak különlegességek, hiszen az LCD-s műszerfal a mai napig remekül néz ki, és 3G-s adatkapcsolat is van hozzá. A nyáron a Tesla további extrákkal is frissített, mint például a sávtartási asszisztens. 

 

Korunk egyik legjobbja

 

Infiniti Q50S Hybrid (2014)

Az Infiniti sokat fektetett a márka megújításába, ennek az egyik jele pedig a Q50S Hybrid. A G37 "utódja" új külsőt és tech jellegű extrákat kapott. A hibrid hajtáslánc mellett kormányzási segéd is van benne, illetve az automata váltót még a navigációs rendszer is segíti pluszban. Természetesen a különböző sávtartási segédek igen fejlettek, és már-már egy sofőr nélküli autó képességeit feszegetik. A sportosabb vezetés kedvelői is megtalálják benne amit keresnek, a hibrid hajtás ugyanis meglehetősen nagy erőt tart készen a gázpedál alatt. Az új infotainment rendszer ráadásul már az okostelefon appjait is képes integrálni. 

 

Igazán szépre sikerült

 

Audi A3 (2015)

Az új Audi A3-at alaposan előkészítette a gyártó, és bár sokak számára hatalmas csalódás, hogy szedán lett belőle, a visszajelzések szerint nagyszerűen sikerült. Remek hír, hogy már 4G-s adatkapcsolat is van benne, amit a Google Earth-ből származó térképekkel és navigációs rendszerrel egészítettek ki. Furcsa módon az A3-as sok tekintetben többet nyújt tech-fronton, mint a drágább Audik. Elektromos hajtás mindenesetre nincs benne. 

 

Szedán lett

 

BMW i8 (2015)

A BMW elektromos próbálkozásai közé sorolható az i3 és az i8 is, a kettőből viszont egyértelműen az i8 a tetszetősebb darab. Úgy néz ki, mint egy utcára gördült koncepció, szénszálas vázzal rendelkezik, a használatot pedig tech oldalon a BMW Connected appok is segítik, valamint az asszisztens jellegű funkciók. Az első kerekeket elektromos motor hajtja, míg a hátsókat egy turbófeltöltős, 1,5 literes, 6-sebességes váltóval kiegészítve. A turbó késlekedését az elektromos motor hivatott kiiktatni. 

 

Mintha csak egy koncepció lenne

 

Nektek tetszik a hibrid hajtás ötlete?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.