Hirdetés

Ezekből az autókból vettünk a legkevesebbet - első rész



|

Mutatunk néhányat azokból az autókból, amelyekből az utóbbi időben a legkevesebb fogyott.

Hirdetés

Joggal gondolhatnánk, hogy azok az autók, amelyekből a világon a legkevesebbet veszik az emberek, nem túl jók. Természetesen a másik indoklás lehetne az is, hogy elképesztően prémium járművekről van szó. Meglepő módon azok az autók, amelyekből az elmúlt egy évben a legkevesebb fogyott, egyáltalán nem rosszak. De melyek ezek? Nézzük.

Hirdetés

 

Mercedes-Benz G-osztály

A G-osztály egy doboz alakú SUV, amelyet évtizedek óta gyártanak, és a kihalás széléről újra és újra egy gazdag vásárlói réteg rángatja vissza a valóságba. Az ezt kereső embereknek kell valami félig katonai stílus, amit másban nem találnak meg. A 2014-es frissítéssel hiába nőttek az autó eladásai 18 százalékkal, így is csak 2715 darabot adtak el belőle. 

 

Még most sem halt ki

 

Infiniti QX50

A korábban EX néven ismert belépőkategóriás crossover már QX50 néven fut, és az idő múlásával egyre több ember érdeklődését keltette fel. 2013-ról 2014-re 34 százalékkal tudtak belőle többet eladni, de természetesen az eleve kis mennyiség miatt nem beszélünk túl nagy számról: csupán 2503-at értékesítettek ebből az Infinitiből. 

 

Korábban EX néven futott

 

BMW Z4

Ian Robertson, a BMW eladásaiért felelős főnöke korábban azt mondta, hogy Amerikában és Európában a sportautók eladásai 2008 után összeomlottak, a piac a fele annak, amekkora volt. Ez egyik oldalról szomorú, másik részről viszont örömteli, hogy még így is 1938 darab Z4-es BMW-t vittek haza a lelkes és tehetős vásárlók. 

 

A BMW szerint kicsi a piac

 

Scion iQ

A Scion iQ még a Fiat 500-tól is rövidebb, ami azt illeti, szinte bármilyen szűk utcában meg lehet vele fordulni. Az 1,3 literes motorral szerelt autó értelemszerűen még 100 lőerőt sem tud. A Toyota és az Aston Martin logóival is árult apróságból 1953 darab fogyott tavaly. 

 

Bárhol megfordul

 

Jaguar XK

A Jaguar F-type érkezése óta az XK már nem túl jelentős modell. Igazából még 2006-ban született meg az XK, amikor a Jaguar a Ford-csoport tagjaként üzemelt. Ennek fényében nem is olyan rossz az 1364-es darabszám - ennyit vittek belőle haza 2014-ben. 

 

Már nem mai darab

 

Nissan GT-R

Aki kicsit is foglalkozott már a sportautók világával, annak egyáltalán nem kell bemutatni a Nissan GT-R-t. Minden autókedvelő ismeri, és mindenki szereti. 1280 ember elmondhatta tavaly, hogy olyan szerencsés volt, hogy venni is tudott magának. 

 

Nem kell bemutatni

 

Ti milyen szuperautót állítanátok a garázsotokba?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.