Hirdetés

Feltörték a hackerek a Tesla Model S-t



|

Kínai hackerek sikeresen átvették az irányítást az autó rendszerei fölött.

Hirdetés

Nem is olyan régen jelentették be, hogy egy kínai biztonsági konferencián 10 000 dolláros jutalmat kap az, aki sikeresen feltöri a modern, tech kütyükkel teletömött és biztonsági szempontból is nagyra becsült Tesla elektromos szedánját, a Model S-t. A Qihoo 360 Security Technology szerint a kínai hackereknek nem telt sok időbe, hogy átvegyék az irányítást az autó rendszerei fölött. 

Hirdetés

A hackerek távoli hozzáférést szereztek az autó ajtózáraihoz, a fényszórókhoz, az ablaktörlőkhöz, a napfénytetőhöz és a dudához is. Azt egyelőre nem voltak hajlandóak elárulni, hogyan sikerült feltörni az autó rendszerét, de egyes hírek szerint a Model S mobilos appján keresztül. 

Bár a Teslának nincs köze a konferenciához, a Qihoo 360 jelentette nekik a felfedezést, és segítséget ajánlott a sérülékenységek befoltozásához. Charlie Miller független biztonsági szakértő szerint egyelőre korai lenne megmondani, hogy mekkora veszélyben vannak a Teslák tulajdonosai. Miller arra emlékeztetett mindenesetre, hogy sokan nem tudják, a Bluetooth-kapcsolatok, navigáció és rádió használatára kifejlesztett technológiákon keresztül az autó minden funkcióját és berendezését irányíthatják a támadók, többek között a kormányt, a féket és a zárakat is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.