Hirdetés

Gondolatolvasó autót mutatott be a Toyota



|

Az FV2 koncepcióautó fejlett hang- és képfelismerő rendszerének segítségével képes felismerni, milyen hangulatban van a sofőr.

Hirdetés

Hamarosan rajtol a Tokyo Motor Show, a japán autógyártók egymás után rukkolnak elő legújabb koncepcióautóikat. A Toyota kedden mutatta be FV2 nevű együlésese első prototípusát: a futurisztikus külsejű négykerekű legnagyobb újítása, hogy – legalábbis a gyártó mérnökei szerint – képes felismerni vezetője érzelmeit.

 

A Toyota célja, hogy új, a jelenleginél jóval „bensőségesebb” szintre emelje a járművek és tulajdonosaik kapcsolatát. Ezt szolgálta az FV2 megépítése is, amely a gyártó saját fejlesztésű kép- és hangfelismerő rendszerének segítségével méri fel, milyen hangulatban vagyunk éppen.

Hirdetés

A fedélzeti számítógép vezetési szokásainkat is naplózza, egyik feladata, hogy készséges mitfárerként segítse a sofőrt a mindennapi gázpedáltaposásban és volántekergetésben. A kocsi a hangulatunknak megfelelően változó színű szélvédőbe épített AR (augmented reality) kijelzőn jeleníti meg a közlekedési információkat, biztonsági értesítéseket és egyéb adatokat.

 

A Toyota a koncepcióval egy időben egy iOS- és egy Android-appot is bemutatott, amelyek segítségével belekóstolhatunk, milyen lehet az FV2-t vezetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.