Hirdetés

Google Maps a KIA és a Hyundai autóiban



|

A koreai gyártók extra vásárlókat nyerhetnek a Google Maps népszerűségével.

Hirdetés

A KIA és a Hyundai egyaránt együttműködik a jövőben a Google-lel, ugyanis a koreai gyártók autóiban idén már a Google Maps szolgáltatással is találkozhatunk. Az egyik első fecske a KIA 2014-ben frissülő SUV-je, a Sorento lehet. 

Ami a KIA-t illeti, az UVO névre keresztelt rendszer lehetővé teszi, hogy okostelefonról küldjünk térképadatokat és célokat az autónak, amely aztán a Google Maps és Places szolgáltatásokban is mutatja a szükséges adatokat, POI-kat, irányokat. A választás azért is esett a Google térképszolgáltatására, mert a KIA nem akarja elvenni a vásárlóitól azt a technológiai magabiztosságot, amit a Google-lel szemben már kialakítottak.

A Hyundai hangvezérlés alapján kínálja majd az autóra küldési lehetőséget, a POI-keresőt és a helyi keresést is. A kék koreai gyártó rendszerét Blue Link néven emlegetik, a Google Maps csak ezen a platformon lesz elérhető. 

A hírek szerint az Audi, a Daimler és a Tesla szintén a Google Maps felé kacsintgat, míg novemberben kiderült, hogy az Apple a General Motors-szal működik együtt a Siri Eyes Free módjának beépítése miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.