Hirdetés

Hamar az utakra kerülhetnek a sofőr nélküli autók



|

Kaliforniában 2015-től akár mindennapossá is válhatnak az önvezető autók.

Hirdetés

Akik hallottak már a Google sofőr nélküli autóiról, azok minden bizonnyal úgy gondolták, hogy a technológia teljes mértékben legális a közutakon is. A valóság eközben az, hogy a webóriás a szürke zónában próbálgatja magát. Kalifornia állam most úgy döntött, hogy szeptember 16-tól új szabályozásokat léptet életbe az önvezető autók tesztelésével kapcsolatban. 

Hirdetés

Ezen túlmenően az is kiderült, hogy a fogyasztói használatot is elkezdik már most előkészíteni, hogy mindehhez a szabályok 2015. január 1-re készek legyenek. Addig is a tesztelőkre vonatkozó szabályokra a gyártóknak kell figyelniük. Ez furcsa módon jelen esetben nem is a Google-t jelenti, hanem azokat a cégeket, amelyek módosítják a meglévő járműveket a technológia segítségével. 

Nevadában már engedélyezték az effajta teszteléseket, és még speciális rendszámtáblát is adtak mindehhez. Kaliforniában már a más államokban regisztrált járművek is kanyaroghatnak. Az autók üzembentartóinak ezen felül egy speciális vezetési tréningen kell résztvenni, ugyanis képesnek kell lenniük bármikor átvenni az uralmat az önvezető autók fölött, na és persze megérteni a technológiai részleteket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.