Hirdetés

Így használd a tableted vezetés közben



|

Megmutatjuk mi kell a tablet használatához egy autóban.

Hirdetés

Egy táblagép sok esetben jöhet jól egy autóban. Hazánkban az okosautók egyre erősödő őrülete még nem terjedt el igazán, és a bizonyos esetekben öreg járműpark eleve nem biztosít lehetőséget az iPhone-ok és androidos készülékek egygombnyomásos csatlakoztatására, majd a nem létező érintőkijelzőn való használatra. Az autóba tett tablet viszont remek lehet navigációhoz, zenehallgatáshoz, illetve ha rádiós, akkor telefonáláshoz is egy headsettel. A könnyű használathoz viszont néhány kiegészítőre is szükség lesz. Megmutatjuk mik kellenek az autóba. 

Hirdetés

 

Univerzális tartó

A táblagépekhez való autós tartókból nincs hiány a piacon, tonnaszám találunk belőlük az áruházakban. Természetesen léteznek modellspecifikus kiadások is, de a legegyszerűbb egy minőségi, univerzális tartó beszerzése. Az Exogear ExoMountban biztosan nem csalódik senki, de a minőségéért sajnos akár 15-20 000 forintot is elkérnek. Vannak persze olcsóbb, de szintén használható megoldások is, mondjuk az iGeartől

 

Kell egy jó, univerzális tartó

 

Szivargyújtós töltő

Miután rögzítettük a táblagépet, azt valamivel tölteni is kell, elvégre egy idő után a jobb akkuval felszerelt darabok is megadják magukat. Érdemes olyan autós töltőt választani, aminek több portja és viszonylag nagy teljesítménye van (tehát ne 1 amperes legyen), mivel így a tablet gyorsabban tud tölteni, a rendes töltőjéhez hasonlóan. Mivel szinte minden tablethez levehető USB-kábelt adnak, ezért bármilyen USB-s megoldás szóba jöhet, ami elég erős. Például ez a 3,1 amperes, 4000 forintért

 

Jó, ha több csatlakozó is belefér

 

Bluetooth-fülhallgató

Amennyiben a táblagép telefonálásra is használható, akkor a legegyszerűbb a zavartalan vezetés érdekében egy bluetooth-os headset beszerzése. Rengeteg márka szóba jöhet, így például a neves Platronics vagy a Jabra modelljei is játszhatnak. Az 5000 forint környékén vihető Platronics ML18 például egy igen jó ár-érték arányú darab. 

 

Vezetés közbeni beszélgetéshez elengedhetetlen

 

Vezeték nélküli, hordozható hangszóró

Egy modernebb autóban már nem jelent gondot az androidos vagy iOS-es eszköz összekapcsolása az autóval - és így a gyári hangszórók használata -, de egy régebbi járműben szükség lesz egy vezeték nélküli hangszóróra is, ami könnyedén hordozható. Ha minőségibb darabra van szükség, akkor jól vizsgázhat mondjuk a JBL Flip 25 000 forintért, de természetesen akadnak olcsóbb, kevésbé drága modellek is. 

 

Ez már nem az olcsó belépőszint

 

Ti szoktatok táblagépet használni az autóban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.