Hirdetés

Így ragad egy Tesla a sivatagban



|

Miután az okostelefonos app bedobta a törölközőt, a Tesla is megadta magát a sivatag közepén.

Hirdetés

Az autógyártók nem csak a kulcs nélküli rendszereket igyekeznek minél jobban elterjeszteni, de azt is szeretnék trenddé tenni, hogy a járműveket okostelefonról nyissuk és indítsuk. Az ötletnek persze vannak hátrányai is. 

Hirdetés

Egy Tesla-tulajdonos például a Las Vegas melletti Red Rock Canyonba tett egy rövid kirándulást, hogy a havas tájat fotózhassa, amikor az app és a rendszer bemondta az unalmast. 

Ryan Negri otthon hagyta a kulcsot, és úgy döntött, hogy leteszteli az okostelefonos appot, amellyel nyitni és indítani is lehet az autót. Az iOS-en és Androidon elérhető app lehetővé teszi a távoli monitorozást és irányítást, kulcs nélkül is. 

Negri számára minden jól ment, de otthonról 6 mérföldre végül úgy döntött, visszafordul. Ekkor kiszállt a kutyusok fekhelyét megigazítani, azonban ez rossz ötletnek bizonyult. Az autót ezután újra kellett indítania, de mivel nem talált jelet a mobilja, ezért az autója is megadta magát. 

Stranded 6 miles from home, 2 miles from cell service; our Saturday morning. The thought was to go for a quick drive to take some photos of the freshly-fallen mountain snow. Having only my phone in my pocket, I unlocked and started the car with it, and we left. 6 miles down the road we decided to turn back, but before that, had to adjust Mozy & Millie's car bed, so I exited the vehicle...bad idea. Need to restart the car now, but, with no cell service, my phone can't connect to the car to unlock it. Even with cell service, the car would also need cell service to receive the signal to unlock. @amymnegri, the hero she is, started running to reach cell service height. After about 2 miles she reached signal and called a friend for a ride to the house to grab the key fob. The key that will always be with me (now) when I drive that car.

Ryan Negri (@ryannegri) által közzétett fénykép,

A tulajdonos nem tudta, hogy kulcs nélkül bár működik a rendszer, de feltétel, hogy a mobilkészüléknek legyen jelerőssége. Anélkül a Tesla szervereit nem lehet elérni, és kinyitni sem tudja az autót, ha kiszállt. 

Negri rájött, hogy óvatosságból el kellett volna vigye a kulcsot, de a Teslát is kritizálta, amiért nem volt B terve az ilyen helyzetekre. Végül a család nem éjszakázott a sivatagban, Negri felesége 2 mérföldet futott, és amikor jelet talált, egy ismerőst kért meg telefonon, hogy vigye el nekik a kulcsot. Mint kiderült, szerencséjük volt, hogy nem mentek messzebbre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.