Hirdetés

Illegális az Uber új robottaxija



|

Kalifornia nem örül annak, hogy az Uber engedély nélkül állította szolgálatba a Volvo robottaxikat.

Hirdetés

A robotautók napjaink legfelkapottabb témái közé tartoznak, az Uber pedig igyekszik minél előbb bevetni ezeket élesben. Ami azt illeti, az első robottaxikat teszt jelleggel már ki is küldte az utakra. 

Hirdetés

A felhasználók robottaxit kapnak, ha az van a közelben, de aki nem bízik a technológiában vagy az azt felügyelő emberben, az visszautasíthatja a sofőr nélküli járművet. 

A kaliforniai DMV azonban nem ért egyet az Uber hozzáállásával. Az állam szerint a sofőr nélküli járművek nyilvános utakon való használata és működtetése illegális, egészen addig, amíg erre nem kap valaki tesztengedélyt. Az Ubernek ezért Kaliforniában fel kell hagynia ezzel a tevékenységével. 

A jelentések alapján a DMV már egy hónapja figyelmeztette az Ubert, hogy ehhez engedélyre van szüksége, illetve az indulás előtti napon is felhívták a cég figyelmét. Az Uber bár nem próbált meg engedélyt kérni, mégis kiküldte a robot-Volvókat. 

Az Uber természetesen a mostani jogi vitában is úgy véli, igaza van. A sofőr nélküli technológiáért felelős alelnök, Anthony Levandowski szerint megvizsgálták a kérdést, és nem hiszik, hogy engedélyre lenne szükségük. A figyelmeztetések ellenére a robot-Volvók még mindig az utakon vannak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.