Hirdetés

Ilyen lesz a jövő taxija - persze nem nálunk (fotók)



|

A New York nevezetességének tartott sárga taxik megújulnak, az újgenerációs személyszállítás a jövő technikáit egyesíti a kényelemmel.

Hirdetés

Az előzetes tervek szerint egy új taxi 29 ezer dollár (vagyis kb. 6,5 millió forint) gyártási költséggel kerülne az utcára, 2013-ban várhatóan New York városában 13-14 ezer új autó jelenik majd meg a modern személyszállítás jegyében.

A projekt természetesen (merthogy jobb helyeken így szokás) szigorú tender keretében futott, több neves gyártó versengett a modern taxik gyártásáért, a befutó végül a Nissan lett.

A Taxi of Tomorrow munkacímen futó projekt keretében olyan autók jelennek majd meg, amelyekben több utas (köztük mozgáskorlátozattak is) kényelmesen utazhatnak, USB-csatlakozókon tölthetik hordozható eszközeiket, kényelmes és könnyen tisztítható üléseken élvezhetik az utazást, tetőablakon keresztül gyönyörködhetnek a városképben, GPS-rendszerrel felügyelhetik a sofőr útvonalát, beépített kártyaleolvasóval fizethetnek, automatikusan szabályozható belső klímával és beépített légtisztítóval lőhetik be a lehető legideálisabb állapotot a kocsiban - és még sorolhatnánk a végtelenségig.



A jövő taxija tehát magasra teszi a lécet, kíváncsian várjuk, vajon milyen sikert arat élesben, és mikor indulhat el egy ilyen innovációs hullám más városokban. Mondjuk Budapesten (persze nem, de azért álmodni jó).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.