Hirdetés

Ilyen telefonozni és vezetni egyszerre



|

Egy online játék megmutatja a vezetés közbeni telefonhasználat veszélyeit.

Hirdetés

A New York Times már 2009-ben is foglalkozott az autóvezetés közbeni üzenetküldések problémájával és veszélyeivel. Ehhez kapcsolódóan csináltak egy játékot is. 

Hirdetés

Ebben autót kellett vezetnünk, ami abból állt, hogy a kijelzőn megjelenő számok alapján kellett sávot váltanunk az úton, folyamatosan. Ehhez a billentyűzeten kellett számokat megnyomni. 

A játék során többször megjelenik a kijelzőn egy okostelefon, szöveges üzenettel. Erre kell válaszolni, folytatva a "vezetést". A válaszhoz az egeret és a vastag szövegrészeket lehet használni - a játéknak akkor van vége, ha az utolsó üzenetre is válaszoltunk. 

Már a cikk eredeti megjelenésekor is arra a következtetésre jutottak a tanulmányok, hogy a sofőrök rendre nagyon túlbecsülik a képességeiket, amelyek több feladat egyidejű elvégzésére vonatkoznak. Az okostelefonok ráadásul akkor kezdtek el igazán berobbanni, az üzenetküldőkről és a közösségi oldalakról nem is beszélve. 

A hangalapú asszisztensek lassú terjedése ellenére a probléma aktuálisabb, mint valaha. Még ha valaki sikerrel jár is a játékban, akkor se telefonozzon a kormány mögött - talán épp a saját életét menti meg ezzel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.