Hirdetés

Itt az elektronikus tintával működő forgalmi tábla



|

Sydney városában használnak a világon elsőként ilyen táblákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy Sydney-ben végleg megelégelték, hogy az útjelző táblák nem mindig pontosak, esetleg gyakran kell őket cserélni. A Visionect céggel együtt dolgozva az ausztrálok elektronikus tintával működő forgalmi táblákat kezdtek el használni. 

Hirdetés

Ezek különlegessége az, hogy - Kindle képernyőjéhez hasonlóan - erős napfényben is jól olvashatóak. A táblákat napelemek látják el energiával, éjszaka pedig háttérvilágítás gondoskodik a problémamentes láthatóságukról. 

Az elektronikus tintával kiírt üzeneteket távolról lehet frissíteni vagy módosítani. Bár az effajta útjelzők nem a leglátványosabbak, a város célja velük a spórolás.

 

 

Érdekesség, hogy Los Angeles csak arra költ el 9,5 millió dollárt, hogy a parkolást tiltó ideiglenes táblákat kihelyezze. Az ausztrál táblákat egyébként hackelés és lopás elleni védelemmel is ellátták.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.