Hirdetés

Jól összetörték a Google egyik önvezető autóját



|

Senki sem sérült meg, nem a robotpilóta volt a hibás.

Hirdetés

Nehéz elhinni, de a Google már négy éve teszteli a kaliforniai utakon az önvezető járműveit, 2016 júniusáig közel 2,78 millió kilométert futottak autonóm üzemmódban az autók. A mostani incidenssel együtt 16 közúti baleset résztvevői voltak, ebből 14 esetben a másik autót vezető személy, egy esetben pedig a Google manuális módban vezető sofőrje volt a hunyó. Maga az önvezető rendszer idén februárban hibázott először, az útját keresztező homokzsákok kikerülésekor nekikoccant egy busznak.


Hirdetés


A pénteken történt legutóbbi baleset az eddigi egyik legnagyobb anyagi kárral járó ütközés volt a Google flottájának történetében: a fenti kép hátterében lévő kisteherautó sofőrje áthajtott a piroson, és belement a keresőcég szabályosan közlekedő kocsijának jobboldalába. Az ütközés során említésre méltó személyi sérülés nem történt, de mindkét járműnek komoly szervizelésre lesz szüksége. A Google szerint az önvezető rendszert pont azért fejlesztik, hogy sikerüljön elkerülni az efféle incidenseket, az Egyesült Államok városi környezeteiben történő ütközések legnagyobb része pont a piroson való áthajtás miatt történik.


(Forrás: 9to5Google | Fotó: @grommet)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.