Hirdetés

Jól vizsgáztak a PC World olvasók az autós teszten



|

A PC World autós rovatát egy vezetéstechnikai kvízzel indítottuk, ami meglepő eredményt hozott.

Hirdetés

Sikeresen zárult a PC World és a Generali közös vezetéstechnikai kvízjátéka. Olvasóinkat teszteltük és arra voltunk kíváncsiak, hogy tudják-e kezelni a váratlan helyzeteket. Többek között olyan fogós kérdéseket tettünk fel, hogy mit kell csinálni, ha hirtelen egy váratlan és elkerülhetetlen akadály bukkan fel, vagy mi a teendő nagy sebességnél egy autópályán bekövetkező defekt során. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy melyek a leggyakoribb tevékenységek vezetés közben, ugyanis a volán mögé ülőknek csupán a 6,8 százaléka koncentrál a vezetésre, a személyi sérüléses autóbalesetek jelentős részét viszont a figyelmetlen sofőrök okozzák.

Hirdetés

Elméletben tudjuk, mit kell tenni

Bár a sofőrök jelentős része nem valószínű, hogy megtapasztalta volna a kérdésekben szereplő szituációkat, ösztönösen jól tippeltek. A válaszadók közel 20 százaléka hibátlanul töltötte ki a kérdéssort, míg az egyetlen pontot sem szerzők aránya nagyon alacsony, csupán 1,5 százalék volt. A válaszadók 86 százaléka azt is tudta, hogy mit kell tenni, ha lefagyott, jeges úton megcsúszik az autó. A vezetés közbeni tevékenységek megjelöléséért nem járt pont, de a lehetséges hét tevékenység közül dobogós helyen végzett a zenehallgatás, beszélgetés. A megfejtők csupán 10-12 százalék mondta azt, hogy autóvezetés közben sms-ezéssel, navigáció használatával, vagy a telefonálással is foglalkozik. 

Jól vizsgáztunk tehát. Ha pedig tisztában vagyunk a képességeinkkel és azzal, mit kell tenni vészhelyzetben, számos baleset elkerülhető, sőt egy-egy veszélyesebb szituációban mindez akár életeket is menthet. De a Generali szerint gépjármű-biztosítással is érdemes felkészülni azokra az esetekre is, amelyeket nem lehet kivédeni.

További balesetmentes közlekedést!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.