Hirdetés

Jön a világ első 3D-nyomtatott autója



|

53 000 dollárba kerül a Local Motors 3D-nyomtatott autója.

Hirdetés

A Local Motors jelenleg a legígéretesebb gyártó a 3D-nyomtatott autók világában, és már azt is bejelentette a cég, hogy 2016 tavaszától vihetőek az első modellek. 

Hirdetés

A becslések szerint az LM3D sorozat új Swim modellje nagyjából 53 000 dollárért lesz majd beállítható a garázsba. 

A buggy stílusú járművet egy mikrogyárban készítik majd, a helyszín pedig Knoxville, Tennessee lesz. A gyártóüzem várhatóan még az idei évben elkészül. 

Az autók itt DDM típusú gyártással készülnek majd, aminek a szerves része a 3D-s nyomtatás. 

A Local Motors ha tartani tudja a terveit, akkor a tavaszi előrendelések után 2017 elején már szállítja is az autókat a tulajdonosoknak. 

Érdekesség, hogy miközben az Audi játékból 1:2 méretarányú versenyautókat 3D-nyomtat, addig a Local Motors az első gyártó, amelyik komolyan gondolta a 3D-nyomtatott autót a tömegeknek, akár autópályára is. 

Egyelőre aggodalomra ad okot a magas vételár, amelyért cserébe nem gond akár egy Mercedes-Benzt sem megvenni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.