Hirdetés

Jönnek a mindentudó autók és a Xiaomi csúcstelefon - hírösszefoglaló



|

Az NVIDIA mellett a Mercedesnek is nagyra törő robotautós tervei vannak - heti hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Mindent intéz a jövő autója

Ha valaki azt hitte volna, hogy a robotautókon csak a Google dolgozik gőzerővel, akkor a CES igazán komoly meglepetést jelentett. Az NVIDIA például a Drive CX és a Drive PX platformokkal a jövő autóinak a gerincét szeretné a gyártók kezébe adni. A terv az, hogy az utastérben mindenhol nagyfelbontású, programozott grafikájú kijelzők legyenek, az autó pedig rengeteg kamera és egy szuperszámítógép tudásának hála mindent elintézzen helyettünk. Az ötlet egyelőre inkább a gyártóknak szól - az Audit kifejezetten érdekli is -, de tényleg lenyűgöző amit eddig láttunk. És még a kutyafajtákat is megkülönbözteti. 

 

Menő grafika, sok kijelző

 

Természetesen nem tétlenkednek a többiek sem, a Mercedes koncepciója szintén mindent magától csinál, és autó helyett inkább egy kapszula formába öntött, luxusminőségű tárgyalóteremnek néz ki. 

 

CES-forgatag

A héten számos összefoglalóval jelentkeztünk a 2015-ös CES-ről. Nem volt hiány újdonságokban, hiszen a legfrissebb laptopok és egyéb hardverek mellett látható volt a Razer konzolja, az 5 dolláros processzor, a D-Link űrhajóra hasonlító routere, illetve nem tétlenkedett az Acer sem. 

 

Stílusos, különc, drága

 

Ne felejtsük el a legjobb mobilokat, amelyek között ott van a banán formára hajlított LG G Flex 2, vagy éppen a Lamborghini elképesztően stílusos, cserébe méregdrága okostelefonja. A szokatlan kütyükből sem volt hiány, hiszen a nanodrónok és az okosórák mellett lehetett látni golyóálló baseball-sapkát, golfütőre szerelhető elemzőeszközt, a világ legkisebb laptoptöltőjét és még okosövet is, ami meglazítja a nadrágot, ha sokat ettünk. A Sony eközben újra feltalálta a Walkmant, de az erősen kétséges, hogy egy jó phablettel szemben ki adna érte 1200 dollárt

 

A Samsung a 4K királya

Azt eddig is tudtuk, hogy a tévék piacának az egyik legnagyobb szereplője a Samsung, és az is nyilvánvaló, hogy a 4K-s szektorban igen élénken mozgolódnak. A statisztikák szerint azonban nagyon eredményesen teszik mindezt, ugyanis az Ultra HD-s felbontást kínáló tévékészülékek eladásainak a 60 százalékát a Samsung eszközei adják. 

 

A tévés eladások jól mennek

 

Jön a Xiaomi új zászlóshajója

A kínai Xiaomi óriási utat tett meg az utóbbi időben, és nem csak az egyik legnagyobb gyártó lett a világon, de az utóbbi készülékeire már olyan komoly panaszok sem lehetnek. A cég hamarosan komoly meglepetést is okozhat a riválisoknak, ugyanis néhány nap múlva bemutatja az új zászlóshajóját - tehát a valaha volt legjobb okostelefonját. A Xiaomi Mi4 után joggal reménykedhetünk. 

 

Jön a meglepetés

 

Itt a GeForce GTX 965M

Az új GeForce GTX 965M grafikus lapka a Maxwell architektúrára épül, és várhatóan a megfizethetőbb gamer laptopokban kap majd helyet. Azt még nem tudni, hogy teljesítményben mire képes, de 1024 CUDA maggal, 944 MHz-es órajellel, 2 gigabájtnyi memóriával és 128 bites memóriabusszal dolgozik, illetve támogatja a DirectX 12-t, az OpenGL 4.4-et és az SLI-t. 


Heteken belül jönnek az erre építő notebookok



Nektek mi tetszett a CES-en a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.