Hirdetés

Jönnek a virtuális autókulcsok



|

Okostelefon-alapú digitális kulcsok bevetésén dolgozik a Continental - ezek nyitják és indítják is az autót.

Hirdetés

A következő évek során lassan és fokozatosan, de eltűnhetnek a klasszikus autókulcsok. A Continental egy olyan okostelefon-alapú digitális kulcs bevezetésén dolgozik, amely a járműveket nyitni és indítani egyaránt képes. 

Hirdetés

A Continental már több nagy üzleti ügyféllel is megállapodott arról, hogy az adaptereket telepítik az autóikba. Ennek hála lehet majd a járműveknek jelet küldeni, pontosabban egy digitális kulcsot egy appon keresztül, Bluetooth-on.

A használat után a kulcs távolról törölhető - vagyis akár flottakezeléshez és kölcsönzéshez is jó megoldássá válhat. 

A technológia számos gyártónál alapértelmezett, gyári extra lesz 2018-ban - de egyelőre nem tudni, hogy mely cégek autóinál. 

Sok gyártó már kínált olyan appot, amellyel távolról lehet nyitni vagy indítani az autót, de a vezetéshez ennek ellenére szükség van egy valódi, fizikai kulcsra is. Ezt szeretné leváltani a Continental, bár a cég szerint a következő évtizedben együtt létezik majd a digitális és a fizikai kulcs. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.