Hirdetés

Jövőre kerülhet forgalomba a Terrafugia repülő autója



|

A 2006-ban alakult cég már tavaly megkapta a Szövetségi Légügyi Hivatal engedélyét, de a sorozatgyártást egy évvel eltolja.

Hirdetés

A tavalyi év nagy áttörés volt a Terrafugia életében, mivel Transition névre keresztelt autója megkapta a FAA engedélyét is, így autóként és repülőgépként is részt vehet a forgalomban. A gyártó terve még az év elején is az volt, hogy idén kezdik el a sorozatgyártásba kerülő modellek értékesítését, de ez áttevődött 2012 második felére. Az amerikai hatóságok rugalmasságát jellemzi, hogy annak ellenére, hogy sem a gumik, sem a szélvédők nem felelnek meg a közúti forgalomban való részvételnek, engedélyezték a jármű üzembe helyezését, illetve az FAA is a könnyű sportrepülő kategóriába sorolta annak ellenére, hogy 50 kilogrammal meghaladja a kategória súlyhatárát.

Így azonban mindössze 20 repült órával már vezethető, ami szélesebb körű elterjedését segítheti azok számára, akik kifizetik érte a 200.000 dolláros vételárat. A szerkezet egyébként alig 20 másodperc alatt válik autóból repülőgéppé, és ebben az üzemmódban 600 kilométer feletti távolságra juthat el egy tankkal. A Terrafugia bízik benne, hogy éves szinten kétszáz darab Transition talál gazdára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.