Hirdetés

Keményen odacsaptak a robotautóknak



|

Kaliforniában el lehet felejteni a robottaxit és a vérbeli robotautót.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy nem véletlenül félnek a nagy gyártók attól, hogy a hatóságok miként szabályozzák majd a robotautók lehetőségeit. Kalifornia állam Amerikában olyan korlátozó jellegű szabályozásokat talált ki, amelyek sok cégnek nem tetszenek majd. 

Hirdetés

Lényegében kitiltanának minden olyan robotautót, amelyben nincs emberi utas. Kötelező lenne a kormány és a pedálok megléte is a közutakon. 

Amennyiben az indítvány törvényerejű lesz, akkor még a hitelesített gyártók (mint a BMW, a Ford, a Honda, a Mercedes-Benz, a Nissan, a Tesla, a Volkswagen, a Google és a Cruise Automation) sem indíthatnak flottákat vagy taxiszolgáltatásokat sofőr nélküli járművekből. 

Számos jövőbe mutató funkciót is megtiltanának. A robotautók nem parkolhatnak be maguktól a sofőr kiszállása után, illetve az előzőek miatt nem is mehetnek el az utasukért önmaguk. 

Kalifornia azt is előírná, hogy a robotautók megfeleljenek biztonsági és teljesítménybeli követelményeknek, ezt pedig tesztelné és hitelesítené egy olyan auditorszervezet, amely egyelőre nem is létezik. 

A Google szerint ezekkel a szabályozásokkal olyan technológiákat tart vissza Kalifornia, amelyek a biztonságosabb közlekedéshez vezetnének. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.