Hirdetés

Keret nélküli kijelzőt mutatott be a Sharp



|

A Free-Form Display autókban és viselhető eszközökben is jó szolgálatot tehet.

Hirdetés

A Sharp egy új technológiára épülő kijelzőt mutatott be, amely szinte teljes egészében nélkülözi a hagyományos LCD panelek keretét a széleken. A Free-Form Display emiatt gyakorlatilag bármilyen formában legyártható, attól függően, hogy éppen milyen felhasználási területen van rá szükség. 

Hirdetés

A gyártó egy autó műszerfalában gondolkozott első körben, ugyanakkor a viselhető eszközök esetében is kiváló szolgálatot tehet a technológia. Ne felejtsük el az Apple okosóráját sem, amivel kapcsolatban kör alakú kijelzőt is pletykálnak egy ideje. Bár egyelőre valószínűbb, hogy egy "sima" OLED panelt választanak, a közeljövőben egészen új formák jelenhetnek meg a viselhető kütyük piacán. 

Ugyancsak hasznos lehet a Free-Form Display technológia a hagyományos elrendezések esetén is. Az Apple-nél maradva elég az iPad minire és az iPad Airre gondolni: ezeknek már most is igen keskeny a kerete a kijelző mellett. Természetesen gondolhatnánk, hogy ha nincs keret, nem tudjuk fogni és használni az eszközt, de a gyártók hamar összeraktak olyan szoftvereket, amelyek megkülönböztetik az egyes érintéseinket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.